Forum SpaarInformatie | Sparen | SpaarRente | SpaarBanken | En meer
https://forum.spaarinformatie.nl/

Kostenverhoging buitenlands betalingsverkeer
https://forum.spaarinformatie.nl/postbank-f21/kostenverhoging-buitenlands-betalingsverkeer-t261.html
Pagina 1 van 1

Auteur:  Ed Creemers [ wo 02 apr 2008 2:57 pm ]
Berichttitel:  Kostenverhoging buitenlands betalingsverkeer

Ik heb een zakelijke rekening bij de Postbank. Elke maand ontvang ik een bedrag vanuit België, waarvoor de Postbank mij tot voor kort € 3,50 liet betalen. Vandaag ontving ik weer dezelfde betaling, maar nu heeft de Postbank de kosten op € 5,00 gezet.

De inflatie schijnt opgelopen te zijn naar zo'n 3,5%. Bij de Postbank is de inflatie dan blijkbaar iets hoger: Ik kom op 43,0%... :P

Het internetbankieren kost ook al enkele tientjes per jaar en van het betalingsverkeer ontvang ik nu ook leuke rekeningen, waar dat voorheen gratis was. Misschien zijn er goede alternatieven voor een zakelijke betalingsrekening...? :roll:

Auteur:  obligataire [ wo 02 apr 2008 4:00 pm ]
Berichttitel:  Re: Kostenverhoging buitenlands betalingsverkeer

Ed Creemers schreef:
........... Misschien zijn er goede alternatieven voor een zakelijke betalingsrekening...? :roll:Bij mijn weten is de Postbank Zakelijk (PBZ) de allergoedkoopste zakelijke rekening.
Tot voor kort was hij helemaal gratis, als je weinig wensen had.

Het nadeel van gratis/goedkope rekeningen is dat je na een kostenverhoging nergens heen kunt :wink:

Auteur:  Blikoortje [ wo 02 apr 2008 8:55 pm ]
Berichttitel: 

Over dit onderwerp heb ik behoefte aan enige verduidelijking. Ingelogd op de site van de AT-bank krijg ik een bericht van de bank te lezen, dat waarschuwt voor het in rekening brengen van kosten voor een buitenlandse transactie (als je geld opneemt van je internetrekening gaat dat kennelijk vanaf een buitenlandse rekening naar je eigen nederlandse tegenrekening). AT-bank meldt dat zulke kosten op grond van Europese regels NIET zijn toegestaan, dat ze daarover contact heeft gehad met de banken die het betreft en dat ze een berichtje verwacht van haar client als die kosten binnen een bepaalde termijn niet zijn gerestitueerd. Nu bestaat de mogelijkheid dat deze regel alleen geldt voor transacties naar een priverekening, ofwel dat zakelijke rekeningen buiten deze regel vallen. Kennis omtrent dat detail mis ik. Wie kan daar opheldering over geven? Als het onderscheid er in de Europese regels niet is, liggen de kaarten duidelijk.
P.s.: leuk weer wat van je te horen Ed.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/