Forum SpaarInformatie | Sparen | SpaarRente | SpaarBanken | En meer
https://forum.spaarinformatie.nl/

Fout in Spaarcalculator?
https://forum.spaarinformatie.nl/vraag-antwoord-over-spaarinformatie-f3/fout-spaarcalculator-t5547.html
Pagina 1 van 1

Auteur:  juanj [ zo 26 jun 2011 12:56 pm ]
Berichttitel:  Fout in Spaarcalculator?

Als je bij de Spaarwinst Calculator het aantal omslag dagen laat berekenen van LPB naar LPB, staat er 6042 dagen, terwijl dit 0 of 'n.v.t.' zou moeten zijn.
Als je bij de Spaarwinst Calculator het aantal omslag dagen laat berekenen van Rabo sparen (basis) naar Rabo sparen (basis) staat er 'n.v.t.'

Bij andere varianten bv: NIBC naar NIBC / Westland utrecht naar Westland utrecht ect.. gaat het ook goed.

Het lijkt alleen bij LPB mis te gaan.

Auteur:  Jhn314 [ zo 26 jun 2011 4:27 pm ]
Berichttitel:  Afronding Effectieve Rente

juanj schreef:
Het lijkt alleen bij LPB mis te gaan.

Dat is waarschijnlijk omdat bij het aanklikken van de rekening bij LeasePlan bij 'Rente' 3,02% wordt ingevuld, en er dan vervolgens ook exact met die rente als 'huidige rente' wordt gerekend. De 'echte' effectieve rente op de LeasePlan-rekening is echter iets hoger: op basis van de nominale rente van 2,98% is die momenteel 3,0210%. Dat is dus 0,001% meer, wat betekent dat je bij één dag renteverlies na 3021 dagen je omslagpunt bereikt. De berekening zelf is dus wel correct, maar er wordt bij het aanklikken van de rekening in de lijst dus uitgegaan van een op twee decimalen afgerond rentepercentage. Dat is dan ook meteen de reden waarom het alleen bij LeasePlan misgaat: andere banken vermelden direct het effectieve percentage, dus daar hoeft niets omgerekend of afgerond te worden. En tot nu toe beperken alle banken zich daarbij gelukkig tot een rente met twee decimalen achter de komma.

Als je in het rente-veld bij de calculator zelf 3,021 invult zie je het inderdaad wel goed gaan: dan kom je bij LeasePlan wel op n.v.t. uit.

Auteur:  juanj [ zo 26 jun 2011 10:15 pm ]
Berichttitel:  Re: Fout in Spaarcalculator?

Nou geweldig,

Bedankt voor de tip.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/