Forum SpaarInformatie | Sparen | SpaarRente | SpaarBanken | En meer
https://forum.spaarinformatie.nl/

België steunde Fortis met 100 miljard
https://forum.spaarinformatie.nl/fortis-bank-f36/belgie-steunde-fortis-met-100-miljard-t2266.html
Pagina 1 van 1

Auteur:  Pecunia [ za 03 jan 2009 1:20 pm ]
Berichttitel:  België steunde Fortis met 100 miljard

" BRUSSEL - De steun van de nationale bank van België aan Fortis was op 3 oktober, het hoogtepunt van de crisis, opgelopen tot bijna 100 miljard euro.
De Franstalige zakenkrant L’Echo maakt dat op uit stukken van de Europese Commissie. Fortis heeft die rampweek, onmiddellijk na de steunoperatie van de drie Benelux-regeringen en vóór de overname van Fortis Nederland en ABN Amro door de Nederlandse staat, alleen kunnen overleven door deze leningen, aldus de Commissie, die inmiddels de steunoperatie heeft goedgekeurd.

...

http://www.ad.nl/economie/2884413/Belgi ... ljard.html

Auteur:  obligataire [ za 03 jan 2009 1:27 pm ]
Berichttitel:  Re: België steunde Fortis met 100 miljard

Pecunia schreef:
...........Door de overname door de overheden bleven de aandeelhouders van Fortis met een grote strop zitten. De gedupeerde aandeelhouders hebben daarop rechtszaken aangespannen. ......

Daar zit nu de denkfout. Fortis was al niets meer waard toen het genationaliseerd werd (nou ja, 1 of 1,5 euro per aandeel werd geboden door ING/BNP).
Eigenlijk heeft Nederland nog een stevige prijs betaald voor ABN Amro en Fortis NL, want overige beursgenoteerde banken zijn veel harder in waarde gedaald op de beurs de laatste jaren.

De aandeelhouders moeten maar lekker doorgaan met stoken, en onrust creëren, zodat de laatste klanten van Fortis ook nog weggaan.
Dan is iedereen zijn geld kwijt: de aandeelhouders en de belastingbetalers.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/