Forum SpaarInformatie | Sparen | SpaarRente | SpaarBanken | En meer
https://forum.spaarinformatie.nl/

Geld lenen aan maatschappelijke stichting, hoe regelen?
https://forum.spaarinformatie.nl/algemeen-vraag-antwoord-f4/geld-lenen-aan-maatschappelijke-stichting-hoe-regelen-t9089.html
Pagina 1 van 1

Auteur:  elsinga [ di 23 feb 2016 7:56 am ]
Berichttitel:  Geld lenen aan maatschappelijke stichting, hoe regelen?

Hallo allemaal,

ik ben leiding bij een scoutinggroep en die hebben een hypotheek tegen 6.6% rente (ondergebracht in een stichting). Alleen al de rentekosten per jaar zijn zo hoog dat ze het scoutinggebouw moeten verhuren om die te kunnen betalen. Ze mogen 22k per jaar boetevrij aflossen, maar dat geld hebben ze nu niet. Per eind volgend jaar is er een renteherziening en kan hopelijk de rente omlaag.

Ze denken nu een soort obligatieleningen uit te schrijven, om die 22k aflossing (en liefst het hele hypotheekbedrag van 138k) tegen een veel gunstiger tarief te kunnen lenen. Met de rentes van tegenwoordig is dat ook voor spaarders interessant. En met dat in gedachten zou ik wel een paar k aan ze willen lenen tegen 2% rente/dividend tot aan de renteherziening.

Maar: hoe regel je dat netjes? En is dit het risico waard? Het gebouw is flink meer waard dan de hypotheek en er zijn verder geen schulden. Dus bij een faillissement blijft zelfs bij executie wel geld over om de obligatielening af te betalen.

Wie heeft tips?

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/