Forum SpaarInformatie | Sparen | SpaarRente | SpaarBanken | En meer
https://forum.spaarinformatie.nl/

Periodieke overboeking
https://forum.spaarinformatie.nl/leaseplan-bank-f64/periodieke-overboeking-t8570.html
Pagina 1 van 1

Auteur:  dubbeltje [ do 08 jan 2015 4:35 pm ]
Berichttitel:  Periodieke overboeking

Leaseplan bank (website) > Klantenservice menu > Vraag & Antwoord schreef:
Waarom verschuift mijn periodieke overboeking?

Uw periodieke overboeking kan uit zichzelf verschuiven. Dit komt doordat betalingen in het weekend en op feestdagen niet worden uitgevoerd.

Voorbeeld
U stelt een periodieke overboeking van €50 in. Dit bedrag moet maandelijks naar uw tegenrekening worden overgemaakt. U geeft aan dat de overboeking moet starten op de eerste dag van de volgende maand. Bijvoorbeeld op woensdag 1 juli. Op woensdag 1 juli wordt er €50 naar uw tegenrekening overgemaakt. Woensdag 1 juli is namelijk geen weekenddag of feestdag. De eerste dag van de volgende maand, 1 augustus, valt op een zaterdag. Op weekenddagen vinden geen overboekingen plaats. Uw betaling wordt daarom doorgeschoven naar de eerstvolgende werkdag. Dit is maandag 3 augustus. Vanaf nu vindt uw periodieke overboeking op de derde dag van de maand plaats.

Wilt u zeker weten dat uw overboeking op een bepaalde dag wordt uitgevoerd? Dan kunt u beter een losse toekomstige overboeking invoeren. Een andere oplossing is om een dagelijkse periodieke overboeking in te stellen. Hierbij vindt er geen verschuiving plaats.

Dat een boeking in het weekend niet direct uitgevoerd wordt, maar verschuift naar maandag, is normaal. Maar dat daardoor de data voor alle volgende boekingen ook mee verschuiven is wel merkwaardig. Zo kan een maandelijkse periodieke boeking per jaar wel een week opschuiven. Dat lijkt me een 'bug', maar ze beschrijven het alsof dat gebruikelijk is.

Auteur:  namliam [ do 08 jan 2015 9:14 pm ]
Berichttitel:  Re: Periodieke overboeking

Maandelijkse overschrijving, valt wat voor te zeggen op zich, maar het is raar en bovendien onjuist.

Ik heb al 2 jaar een periodieke overboeking exact zoals beschreven alleen dan op de 23e, het variert wel van de 23, 24 en de 25e, maar gaat netjes weer terug naar de 23 elke keer. Het schuift dus niet permanent op, maar alleen voor het weekend dat de 23e in valt.

Auteur:  dubbeltje [ do 08 jan 2015 10:03 pm ]
Berichttitel:  Re: Periodieke overboeking

Ik heb zelf nog geen periodieke overschrijving bij Leaseplan. Wat je beschrijft is wat je verwacht en zo gaat dat bijvoorbeeld ook bij periodieke overschrijvingen bij ING. De informatie op de Leaseplan bank site stelt echter dat het dagnummer wel permanent verschuift als er zo'n 'weekend-conflict' optreedt. Dat zou dan betekenen dat in de loop van de tijd de periodieke boeking steeds verder en verder vooruitschuift. Dat vond ik merkwaardig. Maar als dat nu ook nog eens niet klopt, dan vraag ik me af waarom deze informatie in hun Vraag & Antwoord overzicht staat.

Auteur:  namliam [ vr 09 jan 2015 8:06 am ]
Berichttitel:  Re: Periodieke overboeking

Misschien dat het ooit zo werkte, maar dat ze zelf ook tot de conclusie zijn gekomen dat dit niet zo handig is.
Alleen zijn ze vergeten de FAQ aan te passen.

Documentatie wordt wel vaker vergeten.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/