Spaarinformatie, de site voor informatie over sparen


Het is nu vr 03 mei 2024 6:43 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]





Advertenties

Sponsors
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: do 09 aug 2012 3:46 pm 
Daalder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 06 sep 2007 10:02 pm
Berichten: 2224
In Spanje proberen de genationaliseerde banken klanten te lokken met hoge rentes. Klanten die hun geld geven aan Bankia, Catalunya Caixa, Banco de Valencia en Novagalicia krijgen een jaarrente van 4%. Het gemiddelde rentebedrag in Spanje stond in juni dit jaar nog op 2,4%.

Lees verder: http://fd.nl/economie-politiek/440037-1 ... sited=true

_________________
Luister naar dj doboy


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 10 aug 2012 11:15 am 
Gulden

Geregistreerd: vr 11 jul 2008 10:53 pm
Berichten: 1127
In september wil de politiek een europese bankunie invoeren en de excessen beginnen nu al.
Dat doet de politiek uiteraard zonder mandaat daartoe en tegen de wil van het volk in. Maar wij leven immers niet in een democratie dankzij het grote aantal schapen dat dit goedvindt en de media zwijgen over de nadelen.

Barclays heeft geknoeid met de libor rente maar staat boven de wet. Er moet wellicht een boete betaald worden. Maar als je aan het staats-infuus ligt wordt die boete door de overheid betaald. Per saldo is er dus geen enkele straf en men kan als bankster doen wat men wil.
Landen zijn binnenkort ook niet meer verantwoordelijk voor "hun" banken want dat komt dan uit de anonieme eurolanden ruif.
In Griekenland is al ruim 100 miljard ongedekt krediet door de Griekse nationale bank verstrekt aan Griekse banken en die kan dan gelijk op andere europese banken afgewenteld worden.

Onze rente moet dan omlaag of er moet een solidariteitsbelasting op ons spaargeld geheven worden om dat gaande te houden. Tevens worden alle banken dan even onveilig waardoor u overal gerust uw geld kunt stallen.

De iets minder kredietwaardige landen als Portugal, Griekenland, Ierland en Spanje betalen allemaal een rente van (ver) boven de 7%. Die kredietwaardigheid is hoger dan die van menig bank. Waarom zou ik bij een bankenunie volgende maand als spaarder nog met minder rente genoegen moeten nemen dan 7% rente op een spaarrekening?


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 10 aug 2012 10:42 pm 
Knaak
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 28 maart 2009 1:29 am
Berichten: 3720
Dagobert Duck spaart toch alleen geld in zijn eigen geldpakhuis? :D

De EU maakt het alleen maar erger met de problemen van de euro. De oplossing voor de schulden zijn nog meer schulden maken.
Doet mij denken aan mensen die een creditcard schulden hebben en dit gaan afbetalen door een andere creditcard te openen bij een andere bank en met dit geld de 1e creditcard af te lossen. Hoe dom kan je zijn.
Het is wachten totdat de bom barst (en barsten doet hij vroeg of laat). Hoe langer de EU wacht met het oplossen van het probleem hoe groter het word. Als men zo door blijft gaan met geld pompen in de bodemloze schuldenlast gaan de rijkere euro-landen ook kopje onder. En dan zijn de rapen gaar. Je kan het denk ik vergelijken met scenario's a la 1929.

De oplossing van het probleem zit hem in de schulden van de PIIGS landen. Deze landen zouden eigenlijk uit de euro-zone moeten stappen en terug moeten gaan naar hun eigen valuta. De landen die leningen hebben uitstaan aan de PIIGS landen moeten deze gedeeltelijk of bijna geheel afwaarderen. Dit zal pijn doen voor alle landen, maar geeft weer vertrouwen in de euro. De PIIGS landen kunnen hun munten laten devalueren waardoor ze goedkoop worden en weer flink handel kunnen drijven.

_________________
Je moet niet voor je geld gaan werken, het geld moet voor jou gaan werken!


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 

Advertenties

Sponsors

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling
phpBB SEO