Spaarinformatie, de site voor informatie over sparen


Het is nu do 30 mei 2024 9:31 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]

Advertenties

Sponsors
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 42 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: do 14 aug 2014 12:04 am 
2 Kwartjes

Geregistreerd: ma 01 dec 2008 11:17 am
Berichten: 706
In augustus 2014 starten we met het samenvoegen van de administraties van WestlandUtrecht Effectenbank en Nationale-Nederlanden Bank.
Alle SpaarOnline Rekeningen worden omgezet in een internetspaarrekening.
Ook de Spaardeposito’s worden omgezet naar een depositospaarrekening.
We doen dit gefaseerd en de eerste rekeningen worden op 16 augustus omgezet.
Voor meer,
https://www.nn.nl/SpaarOnline-Rekening- ... kening.htm

Zie ook t.a.v. omzetting de veelgestelde vragen hieromtrent,
https://www.nn.nl/Particulier/Klantense ... lrsid=1169

Bij mij is het zover heb mail gehad met nieuw rek nr. en mededeling dat saldo sparen en deposito´s WUB rekeningen, per 18 augustus 2014 worden omgezet.
Ik had ook al een spaarrekening bij NN, met deze erbij heb ik dus twee rekening nummers om te sparen bij NN.

_________________
veel beloven en weinig geven doet veel mensen in vreugde leven


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 15 aug 2014 4:25 pm 
Stuiver

Geregistreerd: ma 27 apr 2009 2:57 pm
Berichten: 50
En dan kunnen we ook eindelijk inloggen met de Ipad :D


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 15 aug 2014 8:35 pm 
3 Kwartjes

Geregistreerd: vr 30 sep 2011 8:26 am
Berichten: 815
En wat wordt dan de nieuwe rentedatum? 1 oktober of 1 januari? :)


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 15 aug 2014 11:23 pm 
2 Kwartjes

Geregistreerd: ma 01 dec 2008 11:17 am
Berichten: 706
erikk schreef:
En wat wordt dan de nieuwe rentedatum? 1 oktober of 1 januari? :)

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de SpaarOnlineRekening en de internetspaarrekening?
Antwoord; De SpaarOnlineRekening keert jaarlijks in november de rente uit. De internetspaarrekening doet dit in januari.
Overboeken naar de SpaarOnlineRekening gaat via onze algemene rekening met een verplichte omschrijving van uw rekeningnummer.
Overboeken naar de internetspaarrekening gaat direct zonder verplichte omschrijving.

https://www.nn.nl/Particulier/Klantense ... lrsid=1169

_________________
veel beloven en weinig geven doet veel mensen in vreugde leven


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 16 aug 2014 8:55 am 
Kwartje
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 12 okt 2008 9:53 am
Berichten: 293
@erikk
Ter aanvulling....

"De rente die u heeft opgebouwd van 1 november 2013 tot het moment van omzetting wordt bij de omzetting uitgekeerd en bijgeschreven op uw internetspaarrekening"


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 16 aug 2014 11:01 pm 
2 Kwartjes

Geregistreerd: vr 30 mei 2008 7:31 pm
Berichten: 656
Aha, blijkbaar gaat het nu echt gebeuren. Als je hierover vragen aan NN stelde kreeg je steevast als antwoord dat dit ging gebeuren, maar dat niemand wist wanneer. De communicatie is overigens nog steeds niet geweldig. Als je (blijkbaar) niet tot de eerste groep behoort die overgezet wordt, zoals ik, dan heb je van WUB/NN nog niets gehoord over dit hele omzettingsproject. Verder is niet duidelijk over hoeveel tijd dit omzettingsproject wordt uitgesmeerd en wanneer je dus zelf aan de beurt bent. Aangezien ze een maand van tevoren laten weten wanneer je overgezet wordt, ben ik blijkbaar voorlopig nog niet aan de beurt. Ik zou het fijn vinden om wat beter geinformeerd te worden door de bank zelf. Ik zit al een poos te wachten om de beloofde omzetting vanwege de trage verwerking van transacties tegenwoordig bij de SpaarOnline rekening.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: ma 18 aug 2014 9:47 pm 
Vijfje
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 07 dec 2007 12:34 am
Berichten: 5828
Woonplaats: Obliville
Bij mij is de omzetting gerealiseerd.
Als ik inlog op mijn.nn dan zie ik alle spaarprodukten van NN en (voorheen)WUH netjes onder elkaar staan.
De inlogcode van WUH werkt niet meer.

_________________
Pecunia non olet!


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 29 aug 2014 1:44 pm 
2 Kwartjes

Geregistreerd: vr 30 mei 2008 7:31 pm
Berichten: 656
Afgelopen maand zijn als test duizend spaarrekeningen gemigreerd. De test is succesvol verlopen. In de eerste helft van oktober worden alle overige voormalige WUB Spaaronline spaarrekeningen omgezet.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 31 aug 2014 9:16 pm 
3 Kwartjes

Geregistreerd: vr 30 sep 2011 8:26 am
Berichten: 815
Ik heb nog niks van ze gehoord. We zien het wel :)


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 26 sep 2014 9:14 pm 
2 Kwartjes

Geregistreerd: vr 30 mei 2008 7:31 pm
Berichten: 656
Ik neem aan bezitters van nog-niet-omgezette voormalige-WUB Spaaronline rekeningen inmiddels onderstaand mailtje hebben ontvangen:
Citaat:
Omzetting van uw SpaarOnline Rekening

Geachte XXX,

Zoals we u eind juni 2013 per e-mail gemeld hebben, zijn WestlandUtrecht Effectenbank en Nationale-Nederlanden Bank op 1 juli 2013 juridisch samengegaan. Om u in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn, gaan we de SpaarOnline Rekening en de Internetspaarrekening samenvoegen. Op 26 oktober zetten we uw SpaarOnline Rekening met nummer ####### om in een Internetspaarrekening. De omzetting gaat automatisch, u hoeft hier niets voor te doen. Hieronder leest u wat u van de omzetting gaat merken en welk stappenplan wij gaan volgen.

Nieuw rekeningnummer en makkelijker overmaken
 • U krijgt een nieuw rekeningnummer voor uw Internetspaarrekening. Wanneer u deze ontvangt, leest u bij stap 2 onder aan deze e-mail
 • Geld overmaken wordt makkelijker. Na de omzetting kunt u vanaf uw vaste tegenrekening rechtstreeks geld overmaken naar uw Internetspaarrekening. Eerst geld overmaken naar onze algemene rekening met de verplichte omschrijving van uw rekeningnummer is dus niet meer nodig.

U kunt nog tot en met 23 oktober vanaf uw vaste tegenrekening geld (automatisch) overmaken naar uw SpaarOnline Rekening. Overboekingen na deze datum worden teruggestort. Maakt u automatisch geld over naar uw SpaarOnline Rekening? Pas dan het rekeningnummer aan naar dat van uw nieuwe Internetspaarrekening. Geld (automatisch) overmaken naar uw nieuwe Internetspaarrekening kan zodra wij het saldo van uw SpaarOnline Rekening overgemaakt hebben.

Nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord voor mijn.nn
 • Na de omzetting logt u via nn.nl in op mijn.nn. U krijgt hiervoor een nieuwe gebruikersnaam en een nieuw wachtwoord. Wanneer u deze ontvangt, leest u bij stap 3 en 4 onder aan deze e-mail.
 • Om in te loggen op mijn.nn heeft u voortaan geen rekeningnummer meer nodig. De oude inloggegevens voor uw SpaarOnline Rekening komen na 26 oktober te vervallen.
 • Na de omzetting zijn de voorwaarden mijn.nn van toepassing.

Rente uitkering en saldo
 • De rente van uw Internetspaarrekening wordt voortaan elk jaar begin januari uitgekeerd in plaats van begin november zoals u bij de SpaarOnline Rekening gewend bent.
 • Door de omzetting vindt op 25 oktober een eenmalige uitkering van rente plaats. Dit is de rente van 1 november 2013 tot en met 24 oktober 2014.
 • Het saldo van uw SpaarOnline Rekening en de rente worden automatisch overgemaakt naar uw (nieuwe) Internetspaarrekening. Wanneer dit gebeurt, leest u bij stap 5 onder aan deze e-mail.

Rente en voorwaarden
 • De Internetspaarrekening biedt dezelfde variabele rente als de SpaarOnline Rekening. Deze rente is 1,65% per 25-07-2014 effectief op jaarbasis waarbij (rente)wijzigingen zijn voorbehouden.
 • Na de omzetting zijn de voorwaarden Internetsparen van toepassing. Deze voorwaarden zijn nagenoeg gelijk aan uw huidige voorwaarden SpaarOnline. Alle relevante wijzigingen worden in deze mail beschreven.

Historie van uw transacties en fiscale jaaropgave 2013
 • Wilt u de historie van uw transacties bewaren? Maak dan vóór 24 oktober via mijn.nn een 'print' of bewaar deze als pdf. Na de omzetting is uw transactiehistorie niet meer zichtbaar op uw nieuwe Internetspaarrekening.
 • Via mijn.nn kunt u uw fiscale jaaropgave over 2013 met saldo en rente inzien. Op deze jaaropgave staan geen bij- en afschrijvingen vermeld.

Samenvatting en vervolgstappen
 • 20 oktober Stap 2: U ontvangt een e-mail met het rekeningnummer van uw Internetspaarrekening en een bevestiging van de datum waarop uw SpaarOnline Rekening wordt omgezet.
 • 22 oktober, 23 oktober of 24 oktober Stap 3: U ontvangt een e-mail met uw nieuwe gebruikersnaam voor mijn.nn. Deze gebruikersnaam kunt u niet wijzigen.
 • Stap 4: U ontvangt ook een aparte e-mail met uw nieuwe tijdelijke wachtwoord voor mijn.nn.
 • 23 oktober U kunt nog tot 24.00 uur (automatisch) geld overmaken van uw vaste tegenrekening naar uw SpaarOnline Rekening. U kunt nog tot 24.00 uur een 'print' of pdf maken van het transactieoverzicht van uw SpaarOnline Rekening.
 • 24 oktober U kunt nog tot 11.30 uur geld overmaken van uw SpaarOnline Rekening naar uw vaste tegenrekening.
 • 27 oktober Stap 5: U ontvangt een e-mail nadat het saldo van uw SpaarOnline Rekening is overgemaakt en u uw Internetspaarrekening kunt gaan gebruiken via mijn.nn.

Belangrijk
Door de omzetting is het tijdelijk niet mogelijk om gebruik te maken van mijn.nn in het weekend van 11 en 12 oktober en in het weekend van 25 en 26 oktober. De exacte tijden dat mijn.nn niet toegankelijk is, vermelden wij op mijn.nn. Onze excuses voor het ongemak.

Meer informatie
Heeft u vragen? Veel antwoorden vindt u op nn.nl/omzetting-spaarrekening. Heeft u een vraag die hier niet bijstaat? Stel uw vraag dan via internetsparen@nn.nl of bel 088 663 03 00. Onze medewerkers helpen u graag op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Met vriendelijke groet,
Erik Muetstege
Directeur Bank

De rente t/m 24 oktober wordt uitbetaald op 25 oktober, maar de rekening wordt pas omgezet op 26 oktober. Wat gebeurt er met de tussenliggende twee rentedagen? Straks even opletten dus. Hoe is dit gegaan bij de mensen wiens rekening al eerder omgezet werd?


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 27 sep 2014 7:57 am 
Dubbeltje

Geregistreerd: vr 16 mei 2008 10:02 pm
Berichten: 232
Klopt, ik heb de mail ook ontvangen.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 27 sep 2014 4:49 pm 
Knaak
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 28 maart 2009 1:29 am
Berichten: 3720
Ik vind het niet erg veilig dat alle informatie binnenkomt via de e-mail. Op zijn minst had ik verwacht dat NN de inlognaam per post zou sturen.

_________________
Je moet niet voor je geld gaan werken, het geld moet voor jou gaan werken!


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 27 sep 2014 5:16 pm 
Stuiver

Geregistreerd: ma 21 jan 2013 10:42 pm
Berichten: 67
Piggy,

die gedachte had ik ook.

indien je bij NN een rekening opent, kun je dan wel je inlognaam kiezen?


Laatst bijgewerkt door jan23 op za 25 okt 2014 8:27 pm, in totaal 2 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 27 sep 2014 11:13 pm 
3 Kwartjes

Geregistreerd: vr 30 sep 2011 8:26 am
Berichten: 815
Opend? :?: Ik werk, jij werkt. Dus ook: ik open, jij opent. Is echt niet zo moeilijk!

Anyway, mail ook gehad. Ik zie wel hoe het afloopt, heb er paar cent staan momenteel.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 28 sep 2014 11:51 am 
Knaak
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 28 maart 2009 1:29 am
Berichten: 3720
erikk schreef:
Opend? :?: Ik werk, jij werkt. Dus ook: ik open, jij opent. Is echt niet zo moeilijk!

Taaltechnisch inderdaad niet correct, maar het belangrijkste is dat wij het kunnen lezen en begrijpen.

_________________
Je moet niet voor je geld gaan werken, het geld moet voor jou gaan werken!


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 42 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende

Advertenties

Sponsors

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling
phpBB SEO