Spaarinformatie, de site voor informatie over sparen


Het is nu do 18 apr 2024 2:16 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]





Advertenties

Sponsors
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: wo 28 mei 2014 11:52 pm 
2 Kwartjes

Geregistreerd: vr 30 mei 2008 7:31 pm
Berichten: 656
Ik werd de afgelopen tijd enkele keren verrast doordat de ING debetrente in rekening bracht vanwege vermeende roodstand op een betaalrekening waarvan het saldo niet negatief kan worden. Dit werd veroorzaakt door de volgende twee situaties:

1) Een overboeking tussen ING rekeningen en een spaartransactie worden na elkaar ingevoerd op dezelfde dag ruim voor 22u 's avonds. Beide worden direct gereserveerd en het saldo van de overboeking is dus beschikbaar bij het invoeren van de spaartransactie. De spaartransactie wordt dezelfde dag nog geboekt, maar de overboeking tussen ING rekeningen pas een dag later. Resultaat: roodstand die niet mogelijk had moeten zijn.
2) Er wordt in het weekend een overboeking gedaan tussen ING betaalrekeningen en vervolgens door naar een spaarrekening. Beide transacties worden vervolgens zoals gebruikelijk pas op maandag geboekt. Er is dus geen negatief saldo geweest. Er wordt echter wel debetrente in rekening gebracht omdat bij de berekening daarvan de spaartransactie niet per boekdatum maar per uitvoerdatum berekend wordt, terwijl de overboeking tussen ING betaalrekeningen wel verschoven wordt naar de boekdatum.

Als je klaagt dan compenseert de ING deze kosten. Ook geven ze toe dat dit een fout in hun systeem is, maar het blijft een merkwaardige situatie.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: do 29 mei 2014 11:29 am 
Daalder

Geregistreerd: do 30 jun 2011 4:38 pm
Berichten: 1977
Ad 1 klopt inderdaad.
Ad 2 klopt niet. Je kan in het weekend naar spaarrekening overschrijven, wordt dan direct rentedragend op je spaarrekening, maar als je maandag weer hetzelfde bedrag terugboekt op je betaalrekening dan worden er geen debetkosten in rekening gebracht. Beide transacties worden op de betaalrekening maandag geboekt.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo 04 jun 2014 12:05 am 
2 Kwartjes

Geregistreerd: vr 30 mei 2008 7:31 pm
Berichten: 656
@Svanke: Waarom stel je dat 2) niet klopt?
Ik kreeg vorige maand debetrente aangerekend, waarbij ditmaal geval 1) niet was opgetreden. Navraag bij ING leverde de verklaring op zoals beschreven onder 2). Deze situatie werd onderkent als een bug in hun system en derhalve werd deze rente gecompenseerd. Eerder veroorzaakte deze combinatie van transacties geen debetrente; nu dus wel ondanks dat alle transacties op de betaalrekeningen nog steeds pas op maandag geboekt worden. Dat maakt het ook zo obscuur.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 

Advertenties

Sponsors

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling
phpBB SEO