Spaarinformatie, de site voor informatie over sparen


Het is nu wo 16 okt 2019 10:18 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]





Advertenties

Sponsors
Plaats een nieuw onderwerp Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 18 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Inlogproblemen Akbank
BerichtGeplaatst: vr 26 sep 2008 7:14 pm 
Dubbeltje
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 23 sep 2008 9:15 am
Berichten: 228
Vorige week werd mijn gebruikersnaam bij Akbank geblokkeerd omdat ik te vaak mijn logingegevens had ingevoerd (terwijl ik toch vrijwel zeker wist dat ik het juiste wachtwoord had gebruikt). Gelijk een nieuw wachtwoord aangevraagd en vandaag blijkt het weer mis te gaan. Opnieuw is de toegang geblokkeerd, terwijl ik nu zeker weet dat ik de juiste gegevens heb gebruikt. Heeft iemand soortgelijke ervaringen bij AkBank?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: vr 26 sep 2008 9:06 pm 
Vijfje
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 23 nov 2007 2:48 am
Berichten: 5064
Gebruik je toevallig FireFox als browser?
Zie: http://webwereld.nl/articles/52894/upda ... lemen.html

_________________
Geld is een goede dienaar, maar een slechte meester.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: vr 26 sep 2008 9:22 pm 
Dubbeltje
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 23 sep 2008 9:15 am
Berichten: 228
Paul209 schreef:
Gebruik je toevallig FireFox als browser?
Zie: http://webwereld.nl/articles/52894/upda ... lemen.html


Dank voor je reactie, maar nee, ik gebruik AvantBrowser. Ook met IE hetzelfde probleem, dus het ligt niet aan de browser.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: vr 26 sep 2008 10:30 pm 
Daalder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 17 apr 2008 6:16 pm
Berichten: 1539
Woonplaats: Veluwe
Die bug zit in de password manager van firefox 3.02, en alleen bij gebruik van speciale tekens.
Ik mag toch verwachten dat je inloggegevens van banken niet in de pw.manager van je browser opslaat.

Gebruik een goeie losse password manager zoals Keepass

Waar het aan zou kunnen liggen verder...? Geen idee..nog nooit meegemaakt, en toevallig vanmiddag nog ingelogd bij Ak zonder probs.

_________________
beleggen is gemakkelijk: je moet kopen van pessimisten en verkopen aan optimisten.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: vr 26 sep 2008 11:01 pm 
Dubbeltje
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 23 sep 2008 9:15 am
Berichten: 228
Karel Spaargraag schreef:
Die bug zit in de password manager van firefox 3.02, en alleen bij gebruik van speciale tekens.
Ik mag toch verwachten dat je inloggegevens van banken niet in de pw.manager van je browser opslaat.

Gebruik een goeie losse password manager zoals Keepass


Wat zijn eigenlijk de voordelen van een losse pwmanager als Keepass boven een passwordlist in bv. Excel, uiteraard met een wachtwoord op de file zelf?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: vr 26 sep 2008 11:46 pm 
Vijfje
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 07 dec 2007 12:34 am
Berichten: 5088
Woonplaats: Obliville
Dat laatste, voldoet bij mij prima.

Volgens mij weten veel mensen niet eens dat je een excelfile kunt beveiligen.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: vr 26 sep 2008 11:49 pm 
Dubbeltje
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 23 sep 2008 9:15 am
Berichten: 228
obligataire schreef:
Dat laatste, voldoet bij mij prima.

Volgens mij weten veel mensen niet eens dat je een excelfile kunt beveiligen.


Op zich voldoet dat bij mij ook prima, maar heb net het progje Keepass gedownload en het ziet er niet slecht uit. De databse zelf is ook beveiligd en dat is bij Excel natuurlijk niet zo. Dus als een hacker het password van de Excelfile kan removen (wat zeker niet onmogelijk is) dan heeft hij toegang tot alle data. Bij Keepass is dit niet het geval.

Ook kun je vanuit Keepass automatisch URLs openen en de gebruikersnaam en wachtwoord automatisch in laten vullen, eventueel random gegenereerde passwords die i.h.a. ingewikkelder zullen zijn dan zelf gecreëerde.

Al met al ga ik het wellicht toch eens uitproberen.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: vr 26 sep 2008 11:58 pm 
Vijfje
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 07 dec 2007 12:34 am
Berichten: 5088
Woonplaats: Obliville
joliehuis schreef:
Dus als een hacker het password van de Excelfile kan removen (wat zeker niet onmogelijk is) dan heeft hij toegang tot alle data.

Oei, ik wist niet dat dat mogelijk is.
Gelukkig werkt Postbank met tanlijsten dus kan men van afstand nooit geld wegboeken. Of zou daar ook weer iets op bedacht kunnen worden

:(


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za 27 sep 2008 12:00 am 
Dubbeltje
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 23 sep 2008 9:15 am
Berichten: 228
obligataire schreef:
joliehuis schreef:
Dus als een hacker het password van de Excelfile kan removen (wat zeker niet onmogelijk is) dan heeft hij toegang tot alle data.

Oei, ik wist niet dat dat mogelijk is.
Gelukkig werkt Postbank met tanlijsten dus kan men van afstand nooit geld wegboeken. Of zou daar ook weer iets op bedacht kunnen worden

:(


Lijkt me niet, of hij moet die tanlijst in je bureaula hebben gevonden ;-)


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za 27 sep 2008 10:10 am 
Daalder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 17 apr 2008 6:16 pm
Berichten: 1539
Woonplaats: Veluwe
Excel voldoet ook, net als Windows98 ook voldeed.
Het kan altijd beter, inderdaad met het oog op beveiliging, en gemak.
Je kunt de database ook onder elke naam opslaan, waar je wilt.
Dus ook op bijv. een SD, of usb stick die je om je nek hangt. :lol:

_________________
beleggen is gemakkelijk: je moet kopen van pessimisten en verkopen aan optimisten.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za 27 sep 2008 10:20 am 
Dubbeltje
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 23 sep 2008 9:15 am
Berichten: 228
Ben Keepass nu aan het vullen. Lijkt prima te werken. Bedankt voor de tip!


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: do 02 okt 2008 2:43 pm 
Dubbeltje
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 23 sep 2008 9:15 am
Berichten: 228
joliehuis schreef:
Vorige week werd mijn gebruikersnaam bij Akbank geblokkeerd omdat ik te vaak mijn logingegevens had ingevoerd (terwijl ik toch vrijwel zeker wist dat ik het juiste wachtwoord had gebruikt). Gelijk een nieuw wachtwoord aangevraagd en vandaag blijkt het weer mis te gaan. Opnieuw is de toegang geblokkeerd, terwijl ik nu zeker weet dat ik de juiste gegevens heb gebruikt. Heeft iemand soortgelijke ervaringen bij AkBank?


Probleem lijkt nu opgelost te gaan worden. Ze hebben onlangs ingevoerd dat een wachtwoord 6-8 tekens lang moet zijn. Ik had een langer wachtwoord aangemaakt (dat liet het systeem nog wel toe) waarna je hiermee niet meer in kon loggen en je dus al gauw weer 3x de mist inging en je account geblokkeerd werd. Krijg nu een nieuw wachtwoord toegestuurd.

Goede en snelle e-mailconversatie met Akbank overigens.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do 02 okt 2008 10:16 pm 
Daalder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 31 mei 2008 10:13 pm
Berichten: 1520
Mmm, das gek, ik gebruik altijd veel langere wachtwoorden. Heb (afkloppen) tot op heden probleemloos kunnen inloggen.

Een wachtwoord van 6-8 tekens is vrij kort, wel een erg beperkende maatregel.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do 02 okt 2008 11:10 pm 
Dubbeltje
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 23 sep 2008 9:15 am
Berichten: 228
Wellicht ontstaat het probleem slechts bij nieuwe wachtwoorden. Overigens kunnen lang niet alle banken lange wachwoorden aan van bv. 20 tekens inc. bijzondere tekens.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do 02 okt 2008 11:40 pm 
Daalder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 31 mei 2008 10:13 pm
Berichten: 1520
Inderdaad, loop daar vaker tegenaan. Bij elke bank moet je je altijd even precies inlezen over wat/hoe met de wachtwoorden.

Bij Ak zal het inderdaad bij nieuwe ww zijn, heb net nog even ingelogd en gaat nog steeds goed.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 18 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Advertenties

Sponsors

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling
phpBB SEO