Spaarinformatie, de site voor informatie over sparen


Het is nu do 14 nov 2019 10:10 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]





Advertenties

Sponsors
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 186 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: vr 08 maart 2013 4:32 pm 
Knaak
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 18 aug 2008 11:38 am
Berichten: 3395
Probeer dit eens:
Hernoem het gedownloade ibv2012 bestand naar een bestand met de XML-extensie. Bijv. 12345678.xml.
Open het bestand door te dubbelklikken en open met Internet Explorer.
Je ziet dan alle gegevens die in het gedownloade bestand staan.
En wat blijkt....
Er staan meer, in mijn geval, beleggingen, in dan getoond worden in het aangifteprogramma.
M.a.w. deze gegevens zijn bekend bij de belastingdienst, maar worden niet voor-in-gevuld getoond terwijl ze dus wel gedownload zijn.
Misschien komt dat doordat het rekeningnummer van meerdere entries hetzelfde is, en alleen de eerste entry wordt getoond.
Ik zie nu bijv. wel ASN Novib en Triodos Cultuurfonds staan maar die staan dus op accounts met meerdere beleggingsregels.

Hmmmm, inderdaad. Ik heb met kladblok een rekeningnummer van een entry in het IBV2012 bestand aangepast. Nu is dat rekeningnummer niet meer dubbel in dat bestand. Als ik nu het aangifteprogramma open worden beide regels getoond. M.a.w. als u een beleggingsproduct heeft met daarin meerdere fondsen (met verschillende fondscodes), dan wordt alleen het eerste fonds getoond in het aangifte programma omdat al die fondsen onder hetzelfde rekeningnummer zijn geadministreerd en er maar één fonds per rekening wordt getoond...... Blunder. :lol:

En wat nog veel kwalijker is: Hetzelfde gebeurt bij de vooringevulde dividenden. Als je van meerdere fondsen dividend hebt ontvangen en je hebt die fondsen op dezelfde beleggingsrekening, dan wordt alleen de eerste getoond en meegenomen in de berekening.
Accepteer dus niet klakkeloos wat u ziet. Wellicht hebt u meer dividend te verrekenen dat wat het programma toont en die info is dus bekend bij de BD.


Laatst bijgewerkt door BillGates op vr 08 maart 2013 5:00 pm, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 08 maart 2013 4:58 pm 
Knaak
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 28 maart 2009 1:29 am
Berichten: 3009
Over blunders gesproken, ik dacht laat ik lekker wachten na 7 maart. Alle gegevens zouden er dan in moeten zitten: NOT !
Volgende gegevens zijn ingevuld:

-Loon
-Hypotheek (2 keer..)
-Beleggingen (echter niet alles...)
-Spaarrekening (diverse banken, echter met soms heel onduidelijke beschrijving zoals time deposit of nog wat anders i.p.v. naam van de bank)
-WOZ

Kortom laat maar belastingdienst. Wordt voor mij weer flink uitzoeken. Enige wat dus wel goed gaat zijn loon, WOZ, gegevens belastingdienst zelf, hypotheek (helaas 2 keer ingevuld). Misschien dat het volgend jaar goed komt. Moet nog even kijken of ik alles wis bij het spaargedeelte of dat ik het aanvul. Ben bang dat het laatste niet gaat werken, want in de vorige jaren kan ik niet alles kwijt. C.q. ik heb teveel rekeningen lopen en het aangifteprogramma staat niet toe dat ik nog meer toevoeg....

_________________
Je moet niet voor je geld gaan werken, het geld moet voor jou gaan werken!


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 09 maart 2013 1:01 am 
Daalder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 31 mei 2008 10:13 pm
Berichten: 1526
BillGates schreef:
Probeer dit eens:
Wat een ontdekking! Ik weet nu in elk geval wat ik weten moet :D kan alles er mooi uithalen.
Maar als de rest van de programmatuur bij de bd ook zo werkt, dan zijn de gegevens er dus wel maar "weten" ze het niet. Ziende blind, of zo iets.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 09 maart 2013 11:48 am 
Dubbeltje

Geregistreerd: za 19 nov 2011 1:30 pm
Berichten: 194
Leuke truc met de .xml. Bij mij zijn alle spaarrekeningen ingelezen die in dit bestand staan, maar de helft van onze rekeningen staan er niet bij":
MY; SNS; WU; TEB; LPB; BoS; ASN; YKB; AK; Anadolu (2x wel, 1x niet); NIBC (2x wel, 1x niet); soms wel deposito's, maar niet de (bijbehorende) spaarrekeningen. Anderzijds staan er wel diverse rekeningen bij die al in 2011 zijn opgeheven. In plaats van dat ik nu alle rekeningen in 1 keer kan opgeven als "Diverse rekeningen", moet ik nu nagaan wat er wel of niet is. Mogelijk kan ik vinden wat het totaal van de wel-ingelezen rekeningen is, en kan ik onder "Andere rekeningen" (o.i.d) het verschil met mijn administratie invoeren. Leuker kunnen ze het niet maken, makkelijker ook niet. Is er nog niet geweest die de Belastingdienst heeft aangeklaagd voor misleidende reclame, want makkelijker is het nog steeds niet.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 09 maart 2013 12:03 pm 
Vijfje
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 07 dec 2007 12:34 am
Berichten: 5099
Woonplaats: Obliville
Spaarzaam schreef:
In plaats van dat ik nu alle rekeningen in 1 keer kan opgeven als "Diverse rekeningen", moet ik nu nagaan wat er wel of niet is.
Onjuist. Het is nog steeds mogelijk om alles ineens op te geven. Het is een hulpmiddel, meer niet. Je bent verplicht om het juiste totaalbedrag op te geven, maar er staat nergens in de wet dat dit gespecificeerd moet (al wordt die indruk wel een beetje gewekt in het programma).


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 09 maart 2013 12:46 pm 
Gulden
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 07 mei 2009 12:16 pm
Berichten: 1064
Code:
<p624:BSaldo>34</p624:BSaldo>
<p624:BSaldoOrgVal>34</p624:BSaldoOrgVal>
<p624:BSaldoCodeOrgVal>EUR</p624:BSaldoCodeOrgVal>
Ze kunnen straks ook duidelijk zijn of je het saldo op een rekening hebt veranderd t.o.z.v. het door VIA aangeleverde saldo.
Wellicht iets om in gedachten te houden?!

_________________
Trying to save safe...


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 09 maart 2013 1:35 pm 
Knaak
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 01 jul 2008 5:43 pm
Berichten: 4948
Woonplaats: Rijen
Hier heb ik ook al eens aan gedacht.
Ik verander niet zomaar, iets met 'slapende honden'?
Ik heb geen zin, om de aandacht op mijn aangifte te vestigen, door iets in de VIA aan te passen (mits er een melding komt bij aanpassen)
Want als je eenmaal gecontroleerd bent, pakken ze ja vaker eruit.

_________________
Vertrouwen is goed, controle nog beter...


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 09 maart 2013 4:07 pm 
Knaak
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 28 maart 2009 1:29 am
Berichten: 3009
De aangeleverde data van de spaarrekening is bij mij onvolledig en overzichtelijk. Heb ze dus daarom maar allemaal verwijderd en handmatig ingevoerd. Prettig zou zijn als de belasting dienst de volgende koppen zou gebruiken:

Naam bank - Naam rekening - Rekeningnummer - Saldo

En dan te beginnen met de naam van de bank (op alfabetische volgorde).

_________________
Je moet niet voor je geld gaan werken, het geld moet voor jou gaan werken!


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 09 maart 2013 6:59 pm 
Daalder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 31 mei 2008 10:13 pm
Berichten: 1526
@obligataire
Het programma pikt het moeiteloos om spaarrekeningen en aandelen etc. zonder nummer in te vullen. Echter bij het invullen van het te verrekenen dividend, kwam er een foutmelding: rekeningnummer moest worden ingevuld. Ook wel weer apart.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 10 maart 2013 5:27 pm 
Knaak
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 18 aug 2008 11:38 am
Berichten: 3395
Nadat vrijdag jl. de dividendgegevens waren verdwenen uit de downloadbestanden, zijn ze vandaag weer wel aanwezig. Maar om de een of andere reden is de volgorde nu precies andersom dan op 1 maart. Conclusie: De belastingdienst blijft sleutelen aan de VIA, ook na 1 maart. Aangezien mijn banksaldi er nog steeds niet in staan, zou ik kunnen wachten tot 31 maart? Misschien dat die ook plots verschijnen.....


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 10 maart 2013 8:08 pm 
Kwartje

Geregistreerd: zo 27 sep 2009 5:34 pm
Berichten: 447
@BillGates
Blijven de veranderde VIA-data in Version="v1.2" staan?
Bij mij wijzigt er niets, hoe vaak ik ook download (bank- en spaartegoeden ontbreken volkomen).


A penny saved is a penny earned.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 10 maart 2013 10:33 pm 
Knaak
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 18 aug 2008 11:38 am
Berichten: 3395
@Empire, vanaf 1-3 tot vandaag heb ik alleen maar versie 1.2 gezien terwijl de inhoud toch minstens 3x anders was.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: ma 11 maart 2013 12:25 am 
Vijfje
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 07 dec 2007 12:34 am
Berichten: 5099
Woonplaats: Obliville
groentje schreef:
@obligataire
Het programma pikt het moeiteloos om spaarrekeningen en aandelen etc. zonder nummer in te vullen. Echter bij het invullen van het te verrekenen dividend, kwam er een foutmelding: rekeningnummer moest worden ingevuld. Ook wel weer apart.

Dat is zeker apart. Maar in zo'n geval vul ik het volgende nummer in: "1111111111111111". Of iets dergelijks.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di 19 maart 2013 8:52 pm 
Knaak
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 28 maart 2009 1:29 am
Berichten: 3009
Nou dit jaar is het de laatste keer dat ik de voor ingevulde aangifte ga downloaden. Kreeg net een brief van de bank waarbij ze aangeven dat ze een fout gemaakt hebben en ik in de aangifte een iets te laag betaalde hypotheekrente heb ingevuld. Ik dacht, ach ik pas deze even aan en wat zegt het programma? U kunt mag doorgaan met de aangifte, maar dan overschrijf ik alle ingevulde zaken met de gedownloade gegevens.....
Kortom weer een hell !!! Mag ik alles opnieuw controleren van A tot Z... En het ergste ik nog de spaarrekeningen. Weer een paar uur naar de ......

Kortom, download nooit de voor ingevulde aangifte want als je ook maar iets wilt wijzigen mag je alles opnieuw doen!!
Leuker kunnen we het niet maken......

_________________
Je moet niet voor je geld gaan werken, het geld moet voor jou gaan werken!


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di 19 maart 2013 8:54 pm 
Knaak
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 01 jul 2008 5:43 pm
Berichten: 4948
Woonplaats: Rijen
obligataire schreef:
groentje schreef:
@obligataire
Het programma pikt het moeiteloos om spaarrekeningen en aandelen etc. zonder nummer in te vullen. Echter bij het invullen van het te verrekenen dividend, kwam er een foutmelding: rekeningnummer moest worden ingevuld. Ook wel weer apart.

Dat is zeker apart. Maar in zo'n geval vul ik het volgende nummer in: "1111111111111111". Of iets dergelijks.


Moest ook een rekening nr in vullen, echter bij ons op het werk hebben wij certificaten, en die werken zonder rekeningnrs, dus heb ook maar iets willekeurigs ingevuld...

_________________
Vertrouwen is goed, controle nog beter...


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 186 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Volgende

Advertenties

Sponsors

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling
phpBB SEO