Spaarinformatie, de site voor informatie over sparen


Het is nu vr 28 feb 2020 4:38 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur

Advertenties

Sponsors
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 92 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: do 07 apr 2011 9:28 pm 
3 Kwartjes

Geregistreerd: ma 20 jul 2009 7:40 am
Berichten: 780
Zoals ik al eerder schreef, bezie ik de ontwikkelingen met gemengde gevoelens.
Ik kan het ook niet eens zijn met eventuele superlatieven.

Zo te zien ben ik de enige niet.

Vergelijk dit
Moneymakert schreef:

Nogmaals, ik persoonlijk ben benieuwd wie als eerste de deposito's eens een beetje knap gaat opwaarderen, die slaan helemaal nergens op.


Met dit:
Blog schreef:
Deposito’s

De deposito’s beginnen vanaf oktober 2010 te stijgen. In de grafiek is te zien dat de rentes van deposito’s van alle looptijden omhoogschiet.Maar het omgekeerde zie ik ook:

Moneymakert schreef:
Maar waar het écht om gaat, is dat er nu absoluut van een kentering kan worden gesproken, spaargeld gaat beter vergoed worden!!!

Dit terwijl één blik op de grafiek in het "Blog" laat constateren dat de rente op vrij opvraagbare spaarrekeningen nauwelijks van zijn plaats is gekomen. (Niet te verwarren met de lijn van "max Vrij opneembaar")

Ik hoop mee met jullie, naar mijn idee, toch wel wat optimistische kijk.
Hoop is leuk, maar ook ik voel nog geen euforie borrelen.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 08 apr 2011 1:37 pm 
Dubbeltje

Geregistreerd: zo 18 apr 2010 11:11 am
Berichten: 134
Beste HDJMM,

Ik heb het absoluut niet over euforie, maar gelet op de rentestappen van de ECB voor 2011 kun je er niet omheen -en grafiekjes, daar kijk ik niet naar, ik onderbouw het liever met alle factoren gecombineerd-, de vergoedingen op spaargeld gaan omhoog en zijn al omhoog gegaan.
Jij beweert min of meer dat er sinds 2010 niets is veranderd, in vind van wel.
Bijvoorbeeld; de LPB heeft het gat t.o.v. de concurrentie verkleind, jammer, maar wel begrijpelijk vanuit LPB's oogpunt. (daarmee doel ik dat deze rente een uitschieter vormde in jouw grafiek, maar nu niet meer relevant is)
Bovendien zijn grafieken verleden tijd, ik richt mijn pijlen op de ontwikkelingen van gisteren (rentestap ECB en die daarna volgen!!) én de overige ontwikkelingen in de geldmarkt in de komende maanden. 2011 is slecht 3 maanden en een beetje oud, dus net begonnen in feite!
Bovendien zoemt het in de media en lees je overal over de stijgende trend van de spaarrente.
En laten we eerlijk zijn, lager kon toch in feite niet? Een schande was het!

Over deposito's:

Die grafiek (is verleden tijd, je moet in Q2 deze nog maar eens vergelijken!) die je noemde over de deposito's, welnu, ik vind geld vastzetten een goede zaak, maar pas bij een dusdanig verschil met de vrij opneembare spaarrekening dat het ook echt nut heeft.
Bovendien ben ik met 2 andere investeringsideetjes aan het spelen, waardoor ik nu niet WIL vastzetten.
Vergelijk -dit heb ik in andere topics ook al genoemd- de huidige depositotarieven eens met die van krap 3 jaar geleden, toen kreeg ik nog 5,6% met een verlengingsaanbod van 5,8% !!
Een rentevergoeding van 3,0% voor 1 jaar vast en 4,1% voor 5 jaar vast vind ik geen goeie deal en dat is momenteel het hoogst haalbare op de genoemde deposito's.
Waar ik daadwerkelijk op wacht is een kentering cq aanzienlijke stijging van de deposito's, temeer omdat de banken ECHT geld langzamerhand zullen MOETEN gaan hamsteren en ondanks dat de invoering van Basel 3 pas per 2015 is, moet je de stresstesten incalculeren en het feit dat de ECB de touwtjes steeds strakker gaat aantrekken met als resultaat dat de gewone man en vrouw nu weer WEL welkom zijn bij de banken die ons de afgelopen 2-3 jaar min of meer niet nodig hebben gehad, buiten de leningen en hypotheken om.

Feiten van nu:

-de Euribor tarieven gaan nu écht de lucht in (vandaag 1,08 % voor de 1-maands en 1,30 voor de 3-maands)

-NIBC, BOS, CBA, SNS etc.etc. hebben de rente (meermaals) verhoogd en zal de vergoeding op de vrij-opneembare spaarekeningen gemiddeld richting de 3% kruipen tegen het einde van het jaar, wellicht al in Q3-2010. LPB mag ik niet meetellen wegens de klantenstop, maar als zijnde LPB-klant geniet ik overigens dagelijks van die prachtige 1-maands Euribor-stijgingen!!!!
Als dat zo door gaat krijg ik per 1 mei al rond de 2,95 effectief én maandelijkse rente én vrij opneembaar!!!

-DNB eist voor 31 juni a.s. van alle Nederlandse banken een stappenplan voorbereidend op Basel 3.

-Hypotheekrenten, gaan gegarandeerd licht omhoog, deels door de rentestap en deels door het wegvallen van startersleningen, verbod op langere termijn voor 100% aflossingsvrije hypotheek, kortom, de huizenmarkt is nog bar en boos.

-Aardbevingen, olieprijzen, oorlogen e.d. maken de aandelenmarkten onaantrekkelijker, wat zich uit in een kapitaalvlucht naar goud (fout, te laat!) of gewoon veilig op de bank zetten. Een andere consequentie van al die ellende is de impact die die factoren hebben op de globale economie, Europa en zelfs Nederland.Enfin, ik pretendeer niets, ik voorzie echter een wat positiever scenario dan U, mijn beste.

Beste HDJMM, ik spreek dus van een kentering die sinds januari lichtjes opkwam en NU in feite vol gas gaande is en dat zie je pas in grafieken terug, laten we zeggen, per 1 juli, zodat je terug kunt kijken op Q2 en dan gaan we de cijfertjes samen weer even doornemen, met Uw goedvinden uiteraard!
:mrgreen:


Groet van de Moneymaker!


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 08 apr 2011 5:17 pm 
3 Kwartjes

Geregistreerd: ma 20 jul 2009 7:40 am
Berichten: 780
Moneymakert schreef:
Beste HDJMM,

Ik heb het absoluut niet over euforie

Enfin, ik pretendeer niets, ik voorzie echter een wat positiever scenario dan U, mijn beste.

Beste HDJMM, ik spreek dus van een kentering die sinds januari lichtjes opkwam en NU in feite vol gas gaande is en dat zie je pas in grafieken terug, laten we zeggen, per 1 juli, zodat je terug kunt kijken op Q2 en dan gaan we de cijfertjes samen weer even doornemen, met Uw goedvinden uiteraard!
:mrgreen:


Van achter naar voren.
Je mag er best nog eens op terugkomen en waarom zou niet ook ik hopen op een positief scenario.
Hopen, ja. Voorzien nee. Noem het pessimistischer als je wilt.

Je laatste bijdrage gelezen hebbend, zou ik echter wel eens een euforisch stukje van jouw hand willen zien. :roll:


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: ma 11 apr 2011 2:13 pm 
Gulden

Geregistreerd: ma 19 jan 2009 2:36 am
Berichten: 1446
Markt rekent op nog meer renteverhogingen in Europa, bron: VEB

Lees meer op: http://www.veb.net/content/HoofdMenu/Ho ... edecb.aspx


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: ma 11 apr 2011 5:33 pm 
Gulden

Geregistreerd: vr 22 feb 2008 3:17 pm
Berichten: 1198
Ja, hoewel dit artikel daar wat vaag over blijft, verwachten meerdere glazen-bol-kijkers een herhaling van een eerder door de ECB toegepaste methode, namelijk voorlopig zo elke drie maanden een kwart procent erbij, tot het tarief minimaal op 2% staat, bij het huidige inflatieniveau.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di 12 apr 2011 2:25 pm 
Dubbeltje

Geregistreerd: zo 18 apr 2010 11:11 am
Berichten: 134
Heren (en dames) Spaarders,

Het is dus een feit, de ECB heeft sinds 2 jaar de refirente met 0,25% verhoogd van 1,00% naar 1,25% en een stevige hint gegeven dat dit de eerste verhoging is van 2011, maar zeker niet de laatste.
Veel financieel analisten bevestigen dit in hun diverse columns en betwisten elkaar over de gevolgen van deze stappen.

De inflatie, het grote toverwoord van de ECB, moet worden beteugeld en dat dat de PIIGS landen extra raakt, dat is dan een nare bijkomstigheid, ze hebben zichzelf in die positie gemanoevreerd en welke gevolgen dat voor de EU heeft, daarover verschillen de meningen.

Dat de renten stijgen is een feit, de refirente heeft direct invloed op hypotheekrenten en vergoedingen op particulier (en deels ook zakelijk) spaargeld cq vermogen.
De Euribor spurt de afgelopen weken aanzienlijk omhoog, ik kijk persoonlijk naar de 1-maands en de 3-maands Euribor tarieven en dat heeft deels te maken met een stukje spaargeld dat ik op de LPB heb uitstaan, op een vrij-opneembare spaarrekening welteverstaan.
De deposito-tarieven komen langzaam -te langzaam naar mijn zin- op gang maar zullen zeker hogere vergoedingen gaan geven dan de dieptepunt-jaren die achter ons liggen.

Ik beweer niet dat we al in het walhalla zijn wat betreft de vergoeding op onze spaarcentjes, maar de stijging is in gang gezet, de Euro als valuta stijgt ook, koersdoelen tot 1,50 zijn afgegeven en dat is een signaal, weliswaar een signaal dat ik niet exact kan interpreteren, ik ben immers geen financieel expert, maar desalniettemin stemt het mij positiever als een Euro die rond de 1,30 zweeft, nietwaar?

Tot zover mijn bijdrage!

Zonnige groeten van de Moneymaker!


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di 12 apr 2011 4:05 pm 
Gulden

Geregistreerd: vr 11 jul 2008 9:53 pm
Berichten: 1124
Het moet haast wel dat de rentes stijgen. De inflatie stijgt immers ook fors.
Het begrip reële rente is rente-/- inflatie. Of die ook stijgt? Tot nu toe daalt die.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 17 apr 2011 6:05 am 

Geregistreerd: zo 17 apr 2011 6:00 am
Berichten: 1
Op mijn site heb ik een artikel geplaatst met een commercial van de Rabobank. Zij zetten zich in het buitenland neer als een kleine bank, en zetten zich af tegen de bankendie te lage spaarrentes bieden.

Zie: http://mijngeld.blog.nl/nieuws/2011/04/16/spaarrente-rabobank-in-australie-op-67-procent#more-2268


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 17 apr 2011 8:43 pm 
Gulden

Geregistreerd: ma 19 jan 2009 2:36 am
Berichten: 1446
Ach ja, die reclame .

Het is natuurlijk niet verwonderlijk dat de RABO marktaandeel wenst te verwerven in Australië.
En het is niet alleen de RABO Bank, die dit doet.
Veel internationale concerns opereren zo, dus eigenlijk niets vreemds.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 29 mei 2011 2:28 pm 
2 Kwartjes

Geregistreerd: ma 09 mei 2011 11:39 am
Berichten: 584
Volgens mij zien we die tijd niet meer gauw terug dat we op gewone spaarrekening 4.50% ( Op de maxispaarrekening van SNSbank zat die rente ook ooit, maar toen gaf ik telkens geld uit dus dat sparen ging niet zo goed lol ) bijvoorbeeld krijgen of deposito's van 6% of hoger, dat was ja van voor de economisch crisis, dus ik denk niet dat je vast moet houden aan aan valse hoop dat de rentes snel stijgen.

Ik blijf gewoon de hoogste mogelijke 5 jaar deposito rente nemen, mocht ie stijgen dan sluit ik tegen die rente op dat moment wel af. Maar ik denk niet dat de variabel rente nog veel gaat stijgen, ik denk eerder dat we een soort jojo effect gaan zien, nu dat vakantie geld uitgekeerd wordt stijgen de rentes licht, maar ik denk dat ze niet veel hogere dan 3% gaan komen en dan weer zakken lichtjes.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: ma 30 mei 2011 8:55 am 
Vijfje
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 01 jul 2008 4:43 pm
Berichten: 5046
Woonplaats: Rijen
Met een nieuwe ECB rente verhoging in het voorruitzicht, denk ik dat 3% wel de max is.
En dat we dit jaar tussen de 2,75% en 3,00% zullen zitten (ex LPB)

Wel hoop ik dat deposito's (met name 1 jaars) nog wat verder stijgen (3,5% vind ik een mooie rente voor 1 jaar vast)

_________________
Vertrouwen is goed, controle nog beter...


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di 02 aug 2011 3:25 am 
3 Kwartjes

Geregistreerd: ma 20 jul 2009 7:40 am
Berichten: 780
Ik weet niet of het erg veel moeite is, maar zou het niet aardig zijn om weer eens een bijgewerkte grafiek te zien ?

We zijn alweer zo'n 4 maanden (en twee renteverhogingen van de ECB) verder. Zijn de hooggespannen verwachtingen al een beetje uitgekomen of moeten we nog wat geduld oefenen ?


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo 03 aug 2011 1:01 am 
Gulden

Geregistreerd: ma 19 jan 2009 2:36 am
Berichten: 1446
Een van de makkelijk oproepbare grafieken is te vinden in het rentetrekker forum op http://www.rentetrekker.nl/forum/index.php
Het is die van de euribor rentes , 1mnd-3 mnd.-12mnd.
Zie hiervoor het allereerste bericht in http://www.rentetrekker.nl/forum/viewto ... ?f=19&t=44
Met dank aan Droppie50.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo 03 aug 2011 1:34 am 
3 Kwartjes

Geregistreerd: ma 20 jul 2009 7:40 am
Berichten: 780
Excuses.
Het gaat mij niet om een willkeurige grafiek, maar om de grafiek waar het in deze discussie over gaat.

Deze.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo 03 aug 2011 11:12 am 
Gulden

Geregistreerd: ma 19 jan 2009 2:36 am
Berichten: 1446
Oké, duidelijk.
Wellicht kan het SI-team een update geven van deze grafiek.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 92 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Volgende

Advertenties

Sponsors

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling
phpBB SEO